17 люте 2009 р.

ІНТЕРНЕТ_ГАЗЕТА  «Севлюш-Екран»  17 люте  2008 р.



У неділю, 15 лютого, в с. Черна відбулася освітньо-практична конференція, присвячена 630-річниці першої письмової згадки про це село. У просторому залі будинку культури на гостей та учасників свята чекала презентація робіт із ткацтва, вишивки, квітів, художніх виробів з дерева, бісеру, створених руками сільських умільців.

 

Із цікавими та ретельно підготованими матеріалами перед присутніми виступили: сільський голова Василь Івашко (Минуле і сучасне села Черна), директор школи Марта Світлик (Школа як духовний та освітній центр сільської громади), вчителька Марія Спащук (Ними гордяться усі), вчитель історії Василь Ігнат (Історія церкви села Черна), полковник у відставці, голова ради ветеранів села Юрій Фреган (Добровольці села Черна).

 
 

 Також у роботі конференції взяли участь і виступили депутат районної ради Олександр Грошев та заступник голови районного осередку культурно-просвітницького товариства ім. О. Духновича Михайло Чухран. На завершення заходу відбувся оригінальний концерт художньої самодіяльності, поставлений силами сільської молоді. 

 

15 лютого з нагоди відзначення 20-ї річниці виводу радянських військ з Афганістану в міському будинку культури відбулася урочиста зустріч з воїнами-інтернаціоналістами та учасниками бойових дій на території інших держав. З вітальними промовами виступили голова районної ради Олег Любімов, заступник голови РДА Єва Райз, заступник міського голови Василь Ціцей, голова районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Михайло Товт та  інші.

 

У перервах між промовами до учасників заходу надсилались святкові концертні номери. Ряд ветеранів-афганців нагороджено почесними грамотами, орденами та грошовими преміями. Про це подбали районна рада, райдержадміністрація, виконком міської ради, Закарпатський військовий комісаріат.

 

На знак доброї пам'яті про загиблих афганців від учасників заходу було покладено квіти до меморіального комплексу загиблим воїнам. Для воїнів-інтернаціоналістів також відбувся святковий обід.

 

У нашому районі зараз проживає більше 400 людей, обпалених афганською війною, а також ті, хто брав участь у миротворчих операціях інших держав. Крім юнаків та молодих офіцерів до Афгану направляли і жінок. Серед них – наша вилоцька землячка Ганна Молнар.

 
 

Стартував кубок району з футболу «Весна-2009». Перші ігри відбулися 14 лютого. Зафіксовані наступні результати:

Форголань - ФК «Селюш»            3:2

Неветленфолу – Велика Паладь    2:0

 

15 лютого футбольні рахунки були наступними:

Чорноти сово – Форголань             4:1

Неветленфолу- ФК «Севлюш»      2:1

 

З ініціативи відділу у справах сім»ї, молоді та спорту, дирекції районної ДЮСШ «Колос» 15 лютого в спортзалі «Тиса» с. Пийтерфолво проводився турнір з міні-футболу серед дівчат у двох вікових групах, присвяченій 20-річниці виведення військ з Афганістану. Подібні турніри проводяться з 2004 року.

 

У змаганнях прийняли участь 6 команд із Чепи, Пийтерфолво, Королева. Переможцем у молодшій віковій групі стала команда ДЮСШ «Колос» с. Чепа. У старшій віковій групі фортуна посміхнулась королівській команді.

 

Кращими гравцями турніру серед молодших спортсменок стали Євгенія Сулейманова, Крістіна Кокош,  Едіна Рапцун. Серед старших – Євгенія Вакарова, Ангела Бийнер, Діана Січ. Переможці турніру нагороджені грамотами та м»ячами, які вручали начальник відділу у справах сім»ї, молоді і спорту Терезія Тодавчич та директор ДЮСШ «Колос» Василь Розгоні.

 

20 лютого 2009 року в адмінбудинку Виноградівського РВ УМВС з 14-ої до15 год. прийом громадян буде проводити начальник ГУМВС України в Закарпатській області полковник міліції Кононенко П.М.

 

11 лютого до райвідділу міліції надійшло повідомлення про ДТП, яка сталася при в»їзді в Теково. Встановлено, що біля 17-ої годині 45-річний водій, мешканець смт .Королево, керуючи власним автомобільним транспортом ВАЗ 2107 допустив зіткнення з мопедом марки «Рига Люкс». 36-річний водій мопеда отримав тілесні ушкодження. Проводиться перевірка.

 

На міській вулиці аварію того ж дня здійснили сільські мешканці. О 21-ій годині 20 хвилин до чергової частини райвідділу міліції надійшло повідомлення з Виноградівської райлікарні про те, що на лікування доставлено 33-річного мешканця с. Дротинці, який отримав тілесні ушкодження внаслідок ДТП. Встановлено, що 11 лютого 26-річний мешканець с. Чепа, керуючи власним автомобілем ВАЗ 2115, на одній з вулиць Виноградова наїхав на велосипедиста.

 

«Візит» - так називається операція, яку здійснили співробітники сектору дільничних інспекторів міліції спільно з працівниками патрульної служби. Під час відвідування помешкання громадян у нашому місті  було виявлено факт зайняття забороненим видом господарської діяльності - виготовлення та зберігання самогону та апаратів для їх виготовлення.

 

Під час огляду одного з таких помешкань вилучено два саморобні апарати для виготовлення самогону, 8 літрів прозорої рідини з різким запахом, схожим на самогон, та понад 100 літрів рідини сірого кольору, так званої бражки. По даному факту проводиться перевірка.

 

Біля Текова сталася ДТП зі смертельним наслідком. 9 лютого підвечір на автодорозі між Королевом та Тековом рухався 44-річний місцевий мешканець. Смагявий королівчанин, керуючи власним автомобілем «Фольксваген», здійснив наїзд на велосипедиста. Ще до приїзду швидкої, за висновками лікарів, постраждалий помер. Слідчо-оперативна група проводить перевірку.

 

Щороку в Україні проводиться операція «Первоцвіт». Актуальною вона є і для нашого краю.На території Закарпатської області зростають такі види червонокнижних рослин, як Шафран Гейфеля (народні назви – бриндуші, ряст, кікерічки), підсніжник білосніжний, білоцвіт весняний та еритроній собачий зуб (народна назва – кандик).Їх і охороняють від зелених бракон»єрів.

 

«Безпека життя та здоров»я дитини в дошкільному закладі» – таку тему обрали для районного семінару працівники міських і сільських дошкільних установ. На її обговорення вихователі зібралися в міському дитсадку №5. Біля 40 представників закладів дошкільної освіти наголошували на основних завданнх по дотриманню безпеки життя та здоров»я дітей в дитячих установах. Вихователі об»єднались до клубу «ОБЖДейка», роботу якого координує методист дитсадка №9 Оксана Данич.

 

Найголовніше завдання дитячих установ, крім освіти, створення максимально безпечних умов перебування дітей і в закладах, і вдома, і на подвір»ї. Практичною роботою по цій темі стало виготовлення містечка з правилами дорожнього руху та заняття з дошкільнятами.

 

Батьки теж не залишились осторонь обговорення теми безпеки: виступали мами із середньої та старшої груп дитсадка №5 Оксана Вінце та Наталія Талій. Завершився семінар виступом самих вихователів, які представили власну лялькову виставу «Найкраща домівка».

 

Центральну районну аптеку №11 затопили сусіди зверху – управління юстиції. На минулих вихідних там вийшла з ладу водопровідна система. Як наслідок – наскрізь промокла стеля, підтоплений склад з медикаментами, зіпсована електропроводка, оргтехніка тощо. Винуватці підтоплення розуміють фармацевтів, однак на будь-які незаплановані фінансові витрати мусять отримати добро обласного керівництва. Для центральної районної аптеки, що й без того ледве зводила кінці з кінцями, багатотисячні збитки від підтоплення непосильні. Але район не без добрих людей, кажуть фармацевти.

 

За останні кілька місяців відбулось різке подорожчання цілих груп медичних препаратів. Ціни на деякі ліки підскочили і в два рази.Фармацевти пов’язують подорожчання ліків з валютними стрибкам, адже багато навіть українських медикаментів виробленні з імпортної сировини.Рівно рік тому комунальні аптекарі були не на жарт схвильовані. Внаслідок реорганізації і створення всеобласної структури «Фармація»  йшла мова про єдиного постачальника медикаментів на всі комунальні аптеки Закарпаття. Це, з одного боку, могло б здешевити ліки, а з іншого, ускладнити процес їх замовлення.

 

Аптекарі запропонували більш дієву і, на їх думку, альтернативу – створити районне об’єднання. Однак пройшов рік і змагатися з обласною владою виявилось не під силу ані фармацевтам, ані місцевому «білому дому». Проте й ініціатива зі створення єдиного центру постачання ліків також поки не пройшла. Наразі комунальні фармацевти працюють більше, ніж з півтора десятками різних постачальників і завдяки цьому хоч якось конкурують з численними приватними аналогами.

 

Мешканців близько ста квартир у Королеві відрізали від водопостачання. Це при тому, що люди справно платять за послуги. Без води жителі мікрорайону по вулиці Шахтарській уже два тижні.

29 січня до цих будинків прийшли представники Ужгородської дистанції водопостачання і перекрили кран. Тут стояв лічильник, який показував неоплачених витрат на 14 тисяч гривень.

 

Люди твердять: кожен із мешканців багатоквартирок має свій лічильник і згідно з його показами сплачує за послуги. Їх тутешні королівчани отримують від селищного житлово-комунального господарства, яке в свою чергу є посередником Ужгородської дистанції водопостачання «Львівської залізниці». Ці дві інстанції вирішують боргові суперечки в суді.

 

Королівчани з мікрорайону по вулиці Шахтарській наразі сплачують чи не найвищу в районі ціну за водопостачання. Та до всього в них є ще й проблеми з водовідведенням. Від місцевої влади люди чують лише обіцянки. Пишуть листи-скарги високопосадовцям, однак поки безрезультатно.

 

Об’єднання зусиль підприємців дозволило торговій мережі «Городник» стати справді значимим гравцем на ринку всієї області. Директор Микола Іванович Мороз є офіційним представником в Закарпатті ряду провідних європейських та українських виробників продукції для рослинництва. У Виноградові ця мережа нараховує три магазини, вщерть наповнені різноманітним насінням, добривами, стимуляторами росту і гербіцидами, засобами захисту рослин й інструментами для догляду за ними.

 
Програма
передач ТРК «Виноградів ТВ» на 16.02 – 22.02
 
Понеділок, 16 лютого
18.00 – Вітаємо піснею ( Повтор)
 
Вівторок, 17 лютого
9.00- Сяйво кохання
9.45- Фіглі тижня
18.00- Телегазета
18.10 - Казкове місто

18.20 – Зимовий етюд

18.30 – Співає Анна Герман
18.45 – ЖЗЛ
18.50 - Дорога до храму
18.55 – Погода у Виноградові
 
Середа, 18 лютого
9.00-Повтор вечірньої програми
18.00- Вітання

18.05 - Актуальний репортаж. Вшанування воїнів-афганців

18.15 – Казкове місто
18.30 – Вечірній Виноградів. Етюд
18.35 -Програма на угорській мові
18.50 - Дорога до храму
18.55 – Погода у Виноградові
 
Четвер, 19 лютого
9.00- Повтор вечірньої програми
18.00- Я так думаю
18.05- Фіглі тижня                              
18.15 – Казкове місто
18.30- Народний владика . Част. 3
18.40 - Зелений край. Корови
18.50-Дорога до храму
18.55 – Погода у Виноградові
 
П»ятниця, 20 лютого
9.00-Повтор вечірньої програми
18.00-Новини з Виноградова
18.30-Діалог
 
Субота, 21 лютого
9.00-Повтор вечірньої програми
18.00 - Фіглі тижня
18.10 – Зелений край. Корови
18.20 – Народний владика. Част. 3
18.40- Вечірній Виноградів. Етюд
18.50 - Програма на угорській мові
 
Неділя, 22 лютого
18.00-Вітаємо піснею
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публічний договір

 

Пошук

������ �����������